HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.03.15. 20:16 SkyCaptain

Fapadossal Varsóba - az Etiuda Terminál

Korábban már született egy írás a varsói Frederic Chopin reptérrõl, álljon itt egy képes beszámoló ennek a fapados termináljáról. Annyi kiegészítés a korábbi cikkhez, hogy a megközelítés taxival lehet borsos is, ismerõsöm LOT (a lengyel légitársaság) ment Varsóba egy nappal utánam, és kb 80 zloty-t fizetett a centrumig tartó fuvarért.

Érkezés

Hol van? Ez volt az elsõ gondolat, amikor kiléptem a repülõbõl, és körbenéztem. Egy WizzAir járattal utaztam Varsóba, ez az a járat, ami utána Gotheborgba megy tovább. Dögös svéd, lengyel, esetleg magyar lányok a gépen - tiszta WizzAir járat, más nem is kell. Az út gyors, egy óra alatt átér a repülõ. A terminálra érkezés kellemes FlyBalaton érzést kelthet a gyakorlott utazóban, minusz annak új érzése. A szocializmus kifinomultnak éppen nem nevezhetõ építészeti stílusára jellemzõ kocka forma, praktikus helykihasználás határozzák meg WAW eme részét.



A fogadást 1+1 útlevélellenõrzõ poszt képzi (nagy terhelés, értsd utasok jönnek, esetén a szolgálati ajtóhoz is beül egy határõr), egyetlen futószalag hordja ki a csomagokat. A csomagok meglepõen gyorsan itt vannak, Ferihegy 1-en hazafelé 15 percet is várni kellett, mire a hordárok méltóztattak kipakolni (és akkor a csomagok dobálását még nem is említem).



Két lépés, és kinn is vagyunk. Balra egy kis turistainformáció, jobbvégen a kioszknál lehet venni buszjegyet. Érdemes, mert tapasztalataim szerint a taxi drága, a buszmegálló pedig kinn van a terminál elõtt, és gyakorlatilag a központig visz be. Ára pedig nem vészes: 12 Zloty egy három napos bérlet, ez kb 840 Ft.


:)


Buszmegálló kapásból az épület előtt.


Indulás



Az induló rész a méreti korlátok miatt igen közel van az érkezéshez: kb 10 méter. A check-in deskek amolyan segíts magadon elven mûködnek - a csomagot leméretve nekünk kell azt rárakni a biztonsági kapunál egy szalagra, ahol kapásból meg is röntgenezik. A terminál maga nagyon kicsi, a lounge dettó. A három kimenõ kapuból kettõ mûködõképes, csak a középsõ a félig leszakadt Wyjscie ewakucyjne tábla alapján épp "javítás alatt" áll.


A kis Etiuda és a fő terminál között nagy építkezés folyik.

Ha nagyon szeretnénk emléktárgyakat hazavinni, akkor ne várjunk vele az utolsó pillanatig, mert a választék finoman szólva szegéyes. A boltok éppen hogy csak többesszámban vannak, egy szabvány Relay butik, egy kis vegyesbolt és egy nagyképûen cofeeheaven-nek csúfolt gurítható kávés-szendvicses pult alkotja kínálatot. Van három automata is, ásványvíz, csokik és kávé nyerhetõ ki belõlük - az általános lengyel ár kb kétszereséért (egy kávé 3 Zl).

Internet nincs, illetve találtam egy védetlen hálózatot, de valamiért nem sikerült csatlakoznom rá. A terminálból ahogy hozzák, úgy buszok viszik is az embereket a repülõhöz, miután a kapuk pár méterre vannak az ülõhelyektõl, ezért egy-egy indulásnál mindig nagy a tumultus.

3 komment

Címkék: repterek warsaw frederic chopin


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr1147045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Col.Maybourne 2007.03.16. 07:35:13

Kedves ismerosodet rendesen lehuztak a taxisok. Kollegam tegnap jott vissza, 32PLN volt a Mariottig...

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.03.16. 12:14:22

Ez eleg szomoru akkor, vigyazni kell vele. A sracot meg a hotelban is atvagtak egyebkent, pedig harom csillagos szalloban lakott, de 5 eur-t a csaj ugy adott vissza, hogy 4 PLN-t adott vissza... holott kb 20-at kellett volna.

zsuzsi 2007.07.06. 21:06:44

Ha valakinek van valami ötlete, hogy októberben melyik szállodában keressek szállást, az segítsen legyenszíves, mert még nem ismerem Varsót.
Hol, melyik szállodában érdemes aludni, stb.
Köszi: poccazsuzsi@citromail.hu
süti beállítások módosítása