HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2008.09.02. 09:46 SkyCaptain

Hogyan repüljünk Skóciába

Kezdő fapados turisták figyelmébe. Először is az egyszerűbb téma: mit vigyünk. Ruha téma. Skóciára sokan mondják, hogy hűvös, esős időjárása van. Ez kérem szépen szemen szedett hazugság. Ezen a nyáron Skóciában gatyarohasztó 25 fok van, a nap délibábot éget a horizontba, a sirályok tátott szájjal repülnek, hogy hűljenek menet közben. Eső esik, de változékonyan, hol esik, hol nem, ritkán van órásnál hosszabb zápor.

Skóciába jelenleg Ferihegyről csak a Ryanair repül közvetlenül, írtam már róluk sokszor, n+1-ik fapados társaság, se túl jók, se túl rosszak. Nem repülnek minden nap, úgyhogy meg kell tervezni az utat, ha nem akar az ember MALÉV/Brittish Airways átszállással repülni, hogy csodaGatwick-en várjon sok időt.

Érdekes élmény még East Midlands-on (gyk Manchaster) át repülni átszállással, ezt csak egy féleképpen tudom jellemezni: NE. Manchastar International reptér egy nagy bevásárlóközpont (mint a legtöbb reptér mondjuk), de ráadásul RONDA, büdös (bár a pestiek ehhez úgyis hozzászoktak) és tele van angolokkal.

Szóval kiválasztottuk a Ryanair járatot. Az egyszeri utazó ilyenkor megdöbbenve olvassa az opciók miriádjait: check in with 0 baggage, online check-in, blablabla. Mi is ez? A megfejtés a Ryanair szigorú fizetési policiy-jában rejlik: fizessen az ügyfél mindenért, legyen az 1, vagy több csomag, ha a reptéren akar becsekkolni, ha biztosítást akar etc. Egy átlagos utazónak a check in with 1 baggage választás az ideális. Az online check-in egyébként abból áll, hogy otthon a júzer a megadott linken "becsekkol", majd a reptéren egy külön szalagra (baggage drop point, vagy ilyesmi) ráhajítja a csomagot, és kész. Ha jól emlékszem Ferihegyen nincs ilyen dedikált csomaggyüjtő, így nem igazán érdemes ezzel vesződni.

Ha megérkeztünk Glasgow-ba, Skócia Miskolcába (pontosabban Prestwick-re, ami jó messze van a várostól),  érdemes volna eljutni valami civilizációba. Ehhez választhatunk taxit, vonatot, buszt. Taxi természetesen out of budget, marad a busz vagy vonat. Buszt még nem próbáltam, lévén vonatra kedvezményes (asszem kedvezményes, de nem vagyok benne biztos) jegyet lehet venni a vonaton (tehát ne keress jegyárusítót benn a terminálban, se az állomáson), olcsóért. Be Glasgow-ba kb 2-3 font a jegy, Edinburgh-be 6.90. Az ellenőrök általában rendesek, múltkor még annak is utánanézett ott helyben (!), hogy elérem-e az Edin-i csatlakozást.

2 komment

Címkék: hogyan ryanair glasgiw


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr54644403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ConAir88 2008.10.23. 17:55:19

Az osszes brit repter budos...
Viszont jelenleg MAD, Terminal 4. A legjobb repter!
Cheers

Leijon 2009.02.08. 15:14:04

"és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D
süti beállítások módosítása