HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.03.08. 08:35 Col.Maybourne

Copenhagen (CPH)

Kedvenc atszallo repterem, az elmult 12 honapban sikerult 20 alkalommal is megfordulni ebben a nagy bevasarlokozpontban, de errol majd kesobb.

Megkozelites: Bevallom oszinten, errol fogalmam sincs, kizarolag atszallasra hasznaltam eddig ezt a repteret.

Check-in: Fentiekbol kifolyolag ebben majdnem nulla tapasztalatom van, egyedul a transzfer check-in pulttal "sikerult" kozelebbi ismerettsegbe kerulnom jaratlekesesek miatt, de ezt az "elmenyt" az ellensegemnek sem kivanom. A Transfer Center ugyanis a C es B terminal kozott talalhato, olyan helyen, ahova mindenhonnan jo sokat kell gyalogolni. Itt tajekozodni kell, hogy melyik ceg vegzi a transzfrerrel kapcsolatos problemak menedzseleset, ez erosen legitarsasag fuggo. Millioan szoktak lenni es persze sorszamhuzas utan mindig kiderul, hogy a te sorod a leghosszabb. Ezust/Arany/Platina kartyas utasok semmilyen elonyt nem elveznek ilyenkor. A kiszolgalas nem tul barati es nem profi. Ketszer is nezd meg milyen uj beszallokartyat kapsz, az esetleges kellemetlensegek elkerulese vegett. En egy ilyen figyelmetlensegbol adodoan kenyszerultem 9 oras varakozasra. Nem egy nagy elmeny...

Terminalok: A,B,C,D terminalok vannak, ezek egymas kozott jol atjarhatoak (az A elejen van a belfoldi terminal, nagyon hosszu seta!), a kozponti folyoso egy nagy bevasarlokozpontra hasonlit, rengeteg uzlettel es Europa legnagyobb (nem feltetlenul a legolcsobb!) Duty-Free-jevel. Azert szep setakat lehet tenni, meg bameszkodni jokat. Kellemes legkor, sok etterem (nagyon jo steak etterem a security utan azonnal az emeleten a Malev varo mellett, olcso, gyors, es nagyon finom!). Az A terminal regi resze a belfoldi jaratok kiindulohelye, majdnem teljesen elszeparalt, tobbnyire a betonon setalva lehet beszallni a gepekbe. Egy masik resze az egyik non-schengeni terminal, innen indulnak altalaban a balti allamokba es Nagy-Britanniaba tarto gepek. Esetenkent Malev jaratokkal is lehet itt talalkozni. A B terminal teljes egeszeben schengeni, a D-vel egyetemben, a C pedig full non-Schengen (dontoen amerikai es tavol-keleti celallomasokkal). Ezt atszallasnal erdemes figyelembe venni, a seta a terminalok kozott lekuzdheto, az utlevelkezeles viszont nagyon lassu, igy hosszu sorok es varakozasi idok adodhatnak. Nem azert mert szoroznek a rendorok, hanem mert egyszeruen nagyon keves ablak van nyitva es altalaban nem szeparaljak az EU es non-EU forgalmat. Lounge-ok a B es C terminalon.

Lounge: B terminal kozponti folyosorol nyilik (az emeleten) ketto is van, ha nem Star Alliance kartyas vagy akkor itt a helyed. Altalaban erosen tulzsufoltak, az etel es ital kinalat nagyon szegenyes, foleg az alkoholt merik nagyon szuken (ertheto okokbol...). Star Allinace Lounge a C terminal elejen, igazi SAS lounge, zuhany, day-room, stb. Ossze nem hasonlithato a masik kettovel. Erosen ajanlott kategoria!

Atszallas: Nagyon jo atszallasi kapcsolatok Skandinaviaba, a balti allamokba es az USA-ba. Transzfer Security-Check NINCS! Ha nem kell a Transfer-Centerrel bajlodnod, akkor nagyon erosen ajanlott. A nagy tavolsagok miatt azonban (mozgojarda NINCS!) legalabb 40-45 perc szukseges, ha nem azonos terminalrol indul a csatlakozasod. Azonos terminal eseteben akar 20 perc is eleg. Ha a csatlakozasod a C terminalt erinti es nem oda erkezel, akkor viszont 60 perc szukseges a lassu utlevelkezeles miatt.

Egyebek: Full WiFi, de fizetos, hitelkartyaval lehet aktivalni. Fizetos internet terminalokbol rengeteg van. Dohanyosok Mekkaja, gyakorlatilag minden vendeglatohelyen lehet dohanyozni es ezekbol rengeteg van, a C terminalon viszont nem tudok ilyen helyet. Nagyon jo, kellemes atmoszferaju repter, viszont nagyon draga, vekonyabb penztarcaju turistaknak hosszabb tartozkodasra nem ajanlott. Ha markas holmik erdekelnek (foleg ruhazat) elfogadhato aron, akkor viszont itt a helyed, egesz jo dolgokhoz lehet hozzajutni neha. Szemelyzet lehetne kepzettebb es kedvesebb is, de azert elfogadhato. Ajanlott kategoria.

Szólj hozzá!

Címkék: repterek copenhagen


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr3244178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása