HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.02.27. 08:04 Eaglewing

Eindhoven (EIN)

Jó reggelt kívánok BUDapestről. Reggel van, iszom a kávémat, és a járatom 20 perces késéssel indul vissza Eindhovenbe - szép nagy köd van épp.
Az eindhoveni repülőtér kedvelt fapados repülőtér (linket nem írok most hozzá, webkamerától kezdve minden van a repülőtérről), wizzair járatokkal teli. Kellemesen kitáblázott az útvonal hozzá, azaz amikor Németországból odafele vezettem, az Eindhoven táblák mellett szint mindenhol kint volt a repülőtér jel. A repülőtérre megérkezés után a hosszútávú parkolóba álltam be (ezek a P3 és P4), amik napidíja kb 10 - 12 EUR. Ezek nyitott parkolók, és körülbelük 350 méterre vannak a repülőtér bejáratától. Megjegyzem, máshol állandó shuttle van a parkolók és a bejárat között, itt nincs, de nincs is olyan messze.
Gyalogolva a bejárat felé van egy "Kiss and ride" parkoló, szerintem nagyon ötletes.
Beérve a repülőtérre, kissé puritán kép fogad. Az emeleten kajalehetőség (lazacos szendvics és facsart narancs, plusz kv volt együtt olyan 10 EUR), és laptop csatlakozási pont. Azaz az egy dolog, hogy van wifi (nem ingyenes), de vannak a terminálok mellett (szintén fizetősek), olyan székek, és olyan babaelőkére emlékeztető asztalok, konnektorral, ahol bátran tudsz laptopozni. Mindemellett innen föntről lehet kimenni a kilátóra, érdemes.
Mikor lementem ezután a checkinhez, beugrott egy múltkori villanásnyi kellemetlen emlék. A képernyők, ha még nincs itt a check-in ideje, ugyanazt írják, mintha már lekésted volna a járatot - checkin closed. Általában elég későn megyek ki a reptérre, így ez egyszer fáradtan nézve majdnem szívrohamot okozott.
Sebaj, checkines lányok kedvesek, megjegyzem itt rendszeresen elkérik a foglalási kódot is. Amúgy a checkin elött van egy reklám-ágy, amin lehet heverészni, múltkor ott feküdtem a laptopommal a móka kedvéért.
Ezekután át a security checken (ami elött megkérdeznek kedves lányok a nálad lévő folyadékokról) - itt eddig soha nem volt semmi, de múltkor kiakadtak a táskámban lévő névjegykártyatartón, plusz engem is alaposan megmotoztak (megmogyóroztak). Tényleg érdemes mindent levenni igy a check előtt, én most blazíroztam arra, hogy nem veszem le az övemet, meg is jártam :).
Bent a belső rész közepesen nagy, viszont a nem schengeni tagországokba menő járatok az 1 - 3-as gate-ről mennek, ami útlevélellenőrzést jelent. Azám, de kevés az ember, igy nemegyszer nincs senki a bodékban és át lehet sétálni. De nem úgy van ám az - még a gép indulása elött megjelenek a határőrők, visszaterelnek mindenkit, és akkor van elleőrzés - egyszerre vagy kétszáz embernek. Ehhh :(
Más. Az endhoveni shop (az az egy ami van) olcsó. Dobozos Cola 55 cent. Az automatában arrébb nem, úgyhogy melegen ajánlom :).
Oké, beszálláskor gyalog a gépre ki, fel, majd haza...
Ennyit EINdhovenről. Fotók még jönnek.

Szólj hozzá!

Címkék: repterek eindhoven


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr8640748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása