HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.02.26. 07:38 Col.Maybourne

Tallinn (TLL)

Egyik nagy kedvencem, tavaly sikerult harom alkalommal is megfordulni ott, lassuk tehat:

Megkozelites: Ebbol a szempontbol (Stockholm Bromma mellett) talan a legjobb europai repter. Autoval (taxi tipusu) mindossze 5 percre van a varoskozponttol, ez nagyon kellemesse teszi az uzleti utazo szamara (gondolom a turistak szamara sem elhanyagolhato dolog). Buszjarat a repterre letezik a varoskozpontbol (ahol lathatsz potkocsis autobuszt is, de ez nem olyan), azt nem figyeltem meg, hogy hanyas szamu, mert taxival kb 100-120EEK a viteldij (csak kp, ATM mindenhol van), ami 6-8EUR-nak megfelelo osszeg.

Check-in: Ez az a repter, ahova nem kell sietned, 12 pult van (ennek donto resze Star Allinace, ahol barmikor be tudsz csekkolni barmelyik jaratukra, a tobbiek a szokasos 1 Economy, 1 Business + Frequent Traveller rendben uzemelnek es 2 oraval indulas elott nyitnak), sorallas soha nincs, a feladatokat szakszeruen, pontosan vegzik a pultosok, bar mogorvak egy kicsit (kelet-europai sajatossag, ugye...). Ha mondjuk 2-kor indul a geped, nyugodtan ebedelj meg Tallinban delben, ugyis kint leszel 1 elott a repteren.

Terminalok: Jelenleg egy terminal van (a masikat most epitik), de ez elegendo a hatalmas 1.2 millios eszt nepesseg kiszolgalasara. Utlevelkezeles es security check (normalisak, engedekenyek, de a laptopot altalaban be kell kapcsolni, tehat ne menj teljesen lemerult akkuval) utan jutsz be a tranzitba, ami viszonylag kicsi, de a celnak megfelel. 8 kapu van, ezek kozul a 7-8 buszos, turbolegcsavaros kepek megkozelitesehez hasznaljak. Eltevedni nem lehet, az egesz egy legter. Jo uzletek vannak (nem olcsok), ha maradt esetleg eszt koronad, vigan elkoltheted, nem kell a visszavaltassal bajlodni. Ha megsem all ez szandekodban, akkor a varosban valtsd vissza a penzt, mert a tranzitban talalhato penzvalto egy rablo... Lounge a security utan jobbra  a tranzit vegen a sarokban.

Lounge: Csak Estonian Air Business Class, vagy Star Alliance Gold kartyas utasoknak (ha Star Alliance-ra van foglalas) van fenntartva. Egyeb belepes csak 25 EUR megfizetese elleneben, ami kirivoan magas ar. Nem igazan jo, es a mindenki altal hasznalhato vendeglatoipari egysegek olcsok es jok. Pl Hot Dog + kori sor: 50EEK, ami olyan 3-3.5 EUR-nak felel meg. Minden tipusu (dombornyomott) kartyat elfogadnak.

Atszallas: A repter mereteibol adodoan akar 15 perc is boven elegendo. Tranzit security check NINCS! Erosen javasolt tranzit repter Oroszorszag es a tobbi balti allam fele.

Egyebek: Full WiFi lefedettseg, legutobb 15EEK (kevesebb, mint 1 EUR) erteku SMS-sel tudtam hasznalni. Dohanyzohelyek vannak, kulturaltak, nem elszeparaltak, az elszivas is nagyon jo. Szemelyzet nem teljesen profi, de nagyon igyekszik, viszont nem kedves tulsagosan. Ennek ellenere ajanlott repter.

2 komment

Címkék: repterek tallinn


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr2240354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pius 2007.02.27. 20:14:10

Tallinn, ket "n"-nel.

Col.Maybourne 2007.02.28. 07:47:05

Kerdes, hogy melyik helyesirasi szabalyzat szerint... De a kedvedert, tessek. :)
süti beállítások módosítása