HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.02.21. 08:02 Col.Maybourne

Brussels Nationaal (BRU)

Tippek, trukkok, jo tanacsok a masodik otthonombol. Belgiumi lakoskent ez a kiindulo allomasom, ezt a repteret ismerem a legjobban, ezzel kezdenem tehat a vilag reptereit bemutato sorozatot.

Megkozelites: Okos ember nem taxival megy, ez legalabb 30 euro Brusszel kozpontjabol. Orankent negy vonat indul Brussel-Zuid allomasrol, ami meg megall Brussel-Centraal es Brussel-Noord allomasokon is, a viteldij 2.30. A repter legaljan tesz ki, a vonat elnevezese stilszeruen Airport-Express. Aki Antwerpenbol utazna Zaventembe (itt van a repter, kozigazgatasilag ehhez a telepuleshez tartozik (Vlaams-Brabant tartomany) annak ajanlom a buszt, ami az antwerpeni vasutallomas elol indul minden egesz orakor es 8 euroert szallit a repterre. Menetido: 45 perc.

Check-in:  12 check-in pultosor van, ebbol a 11-12 egy kulon teremben. Ez akkor fontos, ha pl. Newarkba tartasz. Hazautazoknak: a Malev pult a 8.6 es 8.7 lokaciokban talalhato, de csak 2 oraval indulas elott nyit ki. Amennyiben a jaratot az SN uzemelteti, ugy barmikor be tudsz csekkolni a 4-es sorban. Tipp: ha az SN a carrier, akkor csekkolj be a neten, ezt 24 oraval indulas elott is megteheted, meg akkor is ha Malevra foglaltal. Ha hold pogyyaszod is van, az sem problema, az internetes beszallokartya birtokaban a 4.3-4.4 check-in allasoknal tudod megtenni. Check in legutolso ideje 40 perccel indulas elott (30 perc C osztalyos jegy eseten), ez erdemes nagyon megszivlelni, lasd kesobb.

Terminalok:   A es B terminal letezik, kezdjuk a B-vel, ez az egyszerubb. A B a non-schengeni terminal, tehat ha Budapestre tartasz, akkor egyelore meg innen utazol. A bejarat kozvetlenul a 4-es check-in sor vegenel talalhato, az utlevelkezeles utan innen jutsz be a tranzitba. 30 meter utan jobbra van a security checkpoint (zero tolerancia, a kapu mindenre csipog, a szemelyzet kedves, harom nyelven kommunikativ), ezen atvergodve jutsz a kapuk kozelebe (B01-B40 es B93-B98). Kb 1 honapon belul lesz Fast Track, ezt elorelathatolag csak a SN B-flex utasok hasznalhatjak csak! Nagy tavolsagok nincsenek, a B36-B40 altalaban az amerikai celallomasok kapuja. Ha a beszallokartyadon B93-B98 kapuk szerepelnek, akkor buszozni fogsz, ezeket a kapukat konnyen megtalalod. Meg a legnagyobb tomeg idejen is eleg 40 perc ahhoz, hogy kenyelmesen elerd a gepet. A varok kozvetlen a security utan balra az emeleten talalhatok (kesobb).

Az A terminal (Schengen) mar bonyolultabb eset, itt a 40 perc nem eleg. Check in utan balra a folyoso vegen a bejarat, onnan szep hosszu seta, x mozgolepcso, at a beton alatt, stb. Tipp: menj lifttel, a kutya nem hasznalja, es legalabb 10 percet takaritasz meg vele. 10-15 perc seta utan erkezel a securityhez, itt is zero tolerancia, majd megkeresheted a kapudat, ami A35 es A72 kozott lesz valahol. Az A72 a legkemenyebb, a securitytol meg 20 perc seta. Tehat a 40 perc latest check-in NEM eleg, ha a schengeni orszagokba keszulsz, legalabb egy oraval az indulas elott be kell csekkolnod. Vagy lekesed a gepet... Varok a 40-es kapuval szemben az emeleten.

Lounges: A legjobbak az SN es az SAS varok, kaja, pia internet. Diners Club Lounge is van mindket terminalon. A Malev utasai a Common Lounge-ot hasznalhatjak jogosultsag eseten, eleg ratyi, szerezz Star Alliance, vagy SN kartyat. De mar egy Diners birtokaban is jo az ellatas (ez meg ugye majdnem mindenki szamara elerheto).

Atszallas: Ha Schengen-Schengen, vagy non-Schengen-non-Schengen relacioban utazol, akkor 45 perc eleg. Minden egyeb esetben az iszonyu tavolsagok miatt (plusz atszallaskor is van biztonsagi ellenorzes!!!), legalabb 1 ora 20 perc ajanlott. Kulonben le fogod kesni a csatlakozast!

Egyebek: Full nemdohanyzo repter, dohanyzohelyek nincsenek. A szemelyzet minden tagja beszel flamand-francia-angol nyelven. Parkolas kivalo, ellenben nagyon draga, legalabb 15 euro naponta, parkolotol fuggoen. Tavaly Europa legjobb reptere, nem veletlenul...

4 komment

Címkék: repterek brussels nationaal


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr6938474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor 2007.02.21. 12:58:04

Kicsit tomot, de jo leiras.

Varom a folytatas(oka)t :)

Col.Maybourne 2007.02.21. 13:01:57

Lesz folytatas mindenkeppen. Tudom, hogy tomor egy kicsit, de nem vagyok tulsagosan grafoman meg idom sincs tul sok.

wamzer 2007.03.07. 08:00:49

Én is sokat járok Bruxiba, a B terminálnál egyszer azért majdnem megszoptam, a malév checkpultnál borzalmas sor volt, és kurva lassan haladt, hiába voltam kint indulás előtt másfél órával, kis híján lekéstem a gépet (én boardoltam utoljára :)

A biztonsági ellenőrzés télleg zéró tolerancia, mindenre csinpog az a szar, én az egyszerűság kedvéért minden be szoktam hajítani a rtg-be, kivéve a cipőmet, meg olyan ruhadarobokat, amelyek eltávolításával nettó szeméremsértést valósítanék meg. Persze így is volt már példa arra, hogy az övemet ki kellett szedni.

Col.Maybourne 2007.03.07. 08:06:09

Igen, a MA check-in pultnal altalaban nagy a sor. Jellemzoen indulas elott mar 2.5 oraval ott allnak az emberek, nem tudom minek. Probalj SN-re foglalni, arban ugyananni, es interneten checkolni.
süti beállítások módosítása