HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.02.12. 17:26 SkyCaptain

A folyadékszabály

Avagy hogyan szúrjunk ki az utasokkal. Fizess és szenvedj te hülye lúzer. Utazni akarsz, mi? Megszívod. Ráadásul idehaza alig áll az emberek rendelkezésére bővebb információ a szigorításokról a neten, ne akarjon a hülyéje külföldre utazni.

Londonba utaztunk a barátaimmal, mint ahogy a történetet alant már elkezdtem egy korábbi posztban. Az odaút simán ment, csupán Sármelléken volt egy kis fennakadásunk, amikor kiderült, hogy még a túrórudi is folyadéknak számít a reptéren (!), és mint ilyen átlátszó tasakban kell bemutatni. Két napra az ember nem pakol sokmindnet, így a neszeszereink is a táskába kerültek, volt is miatta szívás.


Sört hoznál haza? Felrobbansz vazzeg!

A legújabb (kb 2006 szeptemberi) agyament szabályozás ugyanis az, hogy folyadékot nem lehet, csak max 100 ml-es palackban felvinni a repülőkre, a nálunk levő ennél nagyobb tárolóedényeket, palackokat elkobozzák. Ne számítsunk komoly emléletifizikai definícióra a folyadék meghatározásánál, minden folyadék a kontaklencsefolyadéktól a tusfürdőn át egészen a túrórudiig, ahogy arra a sármelléki reptér szórólapján is felhívták a figyelmünket. A szabály azért agyament, mert elvileg arra szolgálna, hogy egy adagban ne vigyen fel a jómunkásterrorista 100ml folyékony robbanószernél többet, pakolja őket külön. Ehhez képest a biztonsági kapu utáni váróban vett piát fel lehet vinni, vagyis semmi sem akadályozza meg a szabadságért öldökléssel demonstráló dicső harcosokat, hogy a kiitt imperialista kólásüvegbe összeöntsék mondjuk a nitroglicerint. Arról nem is beszélve, hogy a fémdetektoron zsebben símán átvihetünk bármi nem fémet, ott nem világítanak át.

A másik, amiatt dühítően ostoba a szabályozás, hogy miután a közismerten robbanásveszélyes laptopokat az emberek felvihetik, mi az istenért kellett a barátnőm által nekem vett tusfürdőt kidobni? Ha valaki tudja, hogy ki, vagy kik találták ki ezt a kreténséget, és legfőképp MINEK, akkor kérem írja meg.

13 komment

Címkék: szabályozások


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr8636013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bla 2007.02.13. 02:50:35

én sem tájékozódtam az ügyben előre, így voltam kénytelen egy üveg vörösbort meginni a sármelléki reptér vécéjében...

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.13. 13:37:52

az a szar, hogy sehol nincs rendesen leirva. most rakerestem, egy-egy hvg-s meg egyeb cikknel meg tavaly szeptemberben nem talaltam sokat. majd irok rola egy rendes ismertetot, es kilinkelem oldalra.

Brazsik 2007.02.13. 16:31:25

Tényleg baromság - a belső boltok rendszerét nem ismerem, de gyanitom, hogy nem lehetne nehézen bevinni rajtuk át folyadékot. Csomagolás kérdése.
Ha hasonló a lazaság, mint a BUD GAT-on, nem lehet probléma.
Amúgy a fapadosok nagyon dörzsölhetik a kezüket, mert igy sokkal többen vásárolnak a fedélzeten - persze igen borsos áron.

Col.Maybourne 2007.02.14. 13:11:55

Nekem volt szerencsem a folyadekszabaly bevezetesenek napjan utazni a BRU-BUD-SJJ utvonalon. Annyira uj volt Zaventemben a dolog a biztonsagiaknak, hogy a Duty-Freeben vasarolt piakat is elvettek, vagy felajanlottak az elfogyasztas lehetoseget. Jo volt nezni, ahogy harom amerikai hogyan iszik meg 1 liter whiskyt 10 perc alatt...
Ferihegyen atszallaskor szinten kaosz, kereken 1,5 ora alatt sikerult az erkezesi szintrol feljutni az indulasira a biztonsagiak ES az utazokozonseg tudatlansaga ES toketlensege miatt...

gcs75 2007.02.14. 14:40:51

Vasárnap jöttem haza Mexikóváros-New York-Budapest vonalon. Mexikóban eldobtunk minden folyékony cuccot, vizet, paradicsomlét, joghurtot, majd a duty freeben felszabadulva vettem ajándékba egy Olmeca Gold tequilát 12.00 dollárért. New Yorkba érve 45 perc sorbanállás, megint belépni USÁ-ba, csomagot felnyalábolni (persze a mexikói gyerek azt mondta, nem kell, megy egyenesen Budapestre, de már elég dörzsölt vagyok a földi kiszolgálószemélyzet szavahihetőségét illetően), kimegy SkyTrain, terminál 3-ról átmegy 2-re, újra checkin, sorbanállás, káosz a köbön, majd átvilágítókapu, ahol elveszik az ajándék tequilát. Utólag az bánt legjobban, legalább elkértem volna, felbontom ott helyben és beleöntöm a kukába ott helyben. Ehelyett ottmaradt bontatlanul. Ajándék meg nincs. :o(

pite · http://pite.freeblog.hu 2007.02.18. 22:32:14

múlt hétrn barcelonából két kézicsomaggal jöttünk. egyikből kivetettek egy ásványvizet és kuka. másikban is volt egy plusz egy doboz kézkrém is, azon átsiklottak.

Col.Maybourne 2007.02.20. 07:47:41

pite,
Ezt reptere valogatja. Valahol kb barmit fel lehet vinni, van ahol szigorubbak a szabalyok, mint Amerikaban (pl: OSL). Az asvanyvizet altalaban nem sajnalja az ember, ellenben lattam mar meregdraga kozmetikumokat a kukaban vegezni. Nagyon tudnak sirni olyankor a fiatal nok. Persze elotte tajekozodni kellene ugye, vagy legalabb elolvasni a minden repteren kihelyezett tajekoztatokat. En szivem szerint elvalasztanam a foglalkozasszeruen utazo uzleti utasokat es az evente egyszer repulo turistakat...

Balázs 2007.04.03. 00:04:44

ez egy nagyon ostoba rendszer ez tény..
amúgy ajándékba vinnék most én is egy pár üveg bort.. tudja vki hogy hányadán állunk, vagy kénytelen leszek a reptéren meginni és részegen "höbörögni" a repülőn? :)

skycaptain · http://airport.blog.hu 2007.04.04. 19:18:25

A borondbe berakhatod a cuccot, de fedelzetre felvitt csomagba nem.

Felhivtam a wizzairt, mert a honlapjukon olvashato valami olyasmi, hogy a rendes feladott csomagba sem lehet folyadekot szallitani, de kiderult, hogy ez csak arra vonatkozik, hogy nem vallalnak erte felelosseget.

Col.Maybourne 2007.04.05. 17:46:02

Marmint azert nem, mert a kedves repteri rakodok ugyis kilopjak belole...
Alapszabaly: cigaretta + ital feladott csomagba ne! De akkor tenyleg hol szallitsuk a piat???

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.04.15. 00:15:31

Nekem nem loptak ki meg piat a feladott csomagbol, pedig hoztam/vittem eleg sokat. Sot, semmit sem loptak meg a csomagombol.

Azon is elgondolkodtam: nehol bekapcsoltatjak a vitt laptopot. Es ha lemerult az aksi? Vagy elromlott? Lelonek? Ha meg felengedik igy, akkor mi van, ha bomba? Nem ertem, nem ertem...

Kis Klára 2007.06.18. 09:58:14

Szeretnék valakitől részletes tájékoztatást arról kérni, hogy mit nem lehet a kézipoggyászban felvinni, és mit nem lehet a külön bőröndbe beletenni. Ha valaki ilyen listával rendelkezne, nagyon megköszönném, mert júliusban a fiam Belgiumba utazik 3 hónapos főiskolai gyakorlatra. Köszi a választ. A fenti címre küldjétek már. Köszi

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.06.18. 15:36:25

minden ilyen informaciot megtalalsz a legitarsasag honlapjan, ha nem vilagos, akkor erdemes az ugyfelszolgalatot felkeresni.
süti beállítások módosítása