HTML

Reptéri Lakos

Irány Európa, repülővel. Remélhetően hasznos beszámolókat olvashatsz a Reptéri Lakostól a reptereken, ahol megfordult, légitársaságokról, amikkel utazott. Tarts velünk.

Linkblog

Iratkozz fel


Add to Google

Add to netvibes

Subscribe in Bloglines

Írjál te is

Ha szeretnél te is írni a blogra, nem kell mást tenned, mint regisztrálni a blog.hu rendszerébe, és a regisztrált emailcímet nekem elkuldeni. Ha térképen szeretnéd cikkeidet megjeleníteni, akkor a Reptéri Lakos honlapján megteheted.

Rovatok

Friss topikok

  • calealenta: @Col.Maybourne: finnairesek nem élő bemutatót csináltak, ha jól emlékszem, de tök hivatalosak és m... (2014.02.08. 17:51) Egy kellemetlen utazás zanzája
  • Leijon: "és tele van angolokkal"-->hát igen...Angliában ez sajnos elég gyakori:D (2009.02.08. 15:14) Hogyan repüljünk Skóciába
  • steindani: í: AltGr + J, illetve I ;) (2008.10.14. 17:32) Az idő repül
  • imre balázs: eladnám.06304237371 (2008.09.23. 13:41) Sármellék
  • Szöke Pali: Tisztelt kolégák. Olvastam a celebi álltal irt fizetést.Nevetséges , hogy ilyet egyáltalán lemerne... (2008.08.22. 21:14) Sztrájk Ferihegyen

Licenc

Creative Commons Licenc

2007.02.11. 15:45 SkyCaptain

Sármellék

Minap mentünk Londonba a sármelléki reptérről, néhány megjegyzés, tanács az erre utazóknak: a shuttle buszjáratukat nem szükséges megrendelni, a Déliből reggel 6:45-kor megy vonat Keszthelyre, onnét pedig közvetlenül a vasutállomsától megy busz a nemzetközi reptérre, ráadásul a Volánbusz igen rendesen közvetlenül a bejárat mellett teszi le az embert.


bejárat a Sármelléki Nemzetközi Reptérre

A reptér maga nagyon pici, van benne két check-in desk, egy apró kávézó, és sok bunkó biztonságis. Ajánlatos itt váltani fontot és nem Stansteden, mert sokkal (min 30 Ft.) olcsóbb. Úgy vettem észre a földi személyzet még nagyon kezdő, nem tudják idegileg lekezelni a hirtelen rohamokat, ami egy-egy check-innel jár, ezért a biztonsági kapunál sokszor idegesek, és nem tudják rendesen elmagyarázni az utasoknak a biztonsági intézkedéseket (az új folyadékszabályról majd egy későbbi postban).


A FlyBalaton terminálja

A parkolás fél óránként 150 Ft, rosszul van megoldva, ugyanis az egy parkolóautomatánál egy-egy repülő érkezése után hatalmas sor alakul ki, valószínűleg már csak itt ráfizet emiatt az ember. Kijáratnál kedves öregúr képezi a lokális munkaerőt - elveszi az autóstól a parkolócetlit, és leolvastatja a géppel, mire kinyílik a kapu. Ha nem kocsival jövünk, akkor egy kényelmes pár perces séta vár minket a buszmegállótól, helyi látványosságokkal tarkítva, úgysmint a Bunker Büfé, és egyéb lerobbant épületek.

Apropó büfé, a reptér büféje pokoli drága, mintha ebben is szeretné utolérni a nagyokat. A check-in után még van egy-két kisebb bár, de nem néztem meg az áraikat.

Az ide érkezés nem a legkényelmesebb, az útlevélellenőrzésnél a sor kilóg a reptér betonjára, olyan kicsi az egész, ráadásul nagyon lassan haladtak, ahogy néztem alaposan megnéztek egy-két útlevelet.

Sajnos Sármellékről csak a Ryanairt próbáltam ki, őszintén szólva nem vagyok megelégedve velük. A repülőgép piszkos (tudom, hogy ez a fapadosság velejárója, de akkor is zavar), a jegyvásárlás szemét módon van megoldva (mindenért fizetni kell, még a csomagokért is, külön). Szerencsére ki lehet fogni nagyobb akciókat, így végülis megéri a dolog.

[update] Ahogy arra a kommentekben rávilágítottak, Sármellékről (az idióta nevű FlyBalaton reptérről) nem csak a Ryanair repül, a következő járatokat találtam még a használhatatlan honlapjukon (ha ezt a FlyBalaton managementje olvasná, kérem forduljon hozzám és cégünkhöz bizalommal honlapfejlesztés tekintetében):

[update2] Őszintén szólva nem vártam ekkora érdeklődést, amikor eldöntöttem, hogy elindítom ezt a blogot, úgyhogy ennek örömére még pár kép a bunkerekről a Sármelléki Nemzetközi Reptéren.


Ez a létesítmény a bevezető aszfaltút bal oldalán található. Célja ismeretlen.


Íme a bunkerbüfé nagyban.


Katonai nádkészletek.


Nem, nem itt tankolják a repülőket. Asszem.


Biztos ezeken keresztül is el lehet hagyni a repülőket.


Az időjárás gyönyörű volt. Az ír lantos Ryanair Boeing 737 a háttérben.


Így száll le a repülő, föntről le.


Van egy kis erkély a terminál első emeletén, onnét szép a kilátás a betonmezőre, elvétve repülőgépre.

68 komment · 1 trackback

Címkék: sármellék repterek ryanair


A bejegyzés trackback címe:

https://airport.blog.hu/api/trackback/id/tr8535719

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: STD Testing Facilities Near Me 2018.03.14. 06:41:48

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garp 2007.02.12. 14:43:57

Az árról annyit, hogy ma foglaltam Balaton - London Stanted - Cork útvonalra a Ryanairnél március 24-re, összesen 26 ezer forintért jegyet. Ennyiért tőlem koszos is lehet...:)

fagáz-elnyelető 2007.02.12. 15:38:21

És a bunker büfé üzemel is?

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.12. 15:54:43

nem, a bunker bufeben nadat raktaroznak.

Garp: No igen, en is olcson mentem Stanstedbe. Ez egy dolog. Amikor azonban toroltek a csutortoki jaratot onnet hazafele a nagy havazas miatt, akkor ezert cserebe semmi sem jart, se kajajegy, meg forro vizet sem adtak, instant kajahoz. Ket napig ott csoveztunk, mindjart irok errol egy posztot.

Persze meg igy is megerte, hatalmas kaland, de valamiert nem tudtam elmenni az arkepzes modja mellett szo szerint. Az fokepp idegesitett, ahogy a repulon felorankent jelentettek be, hogy mit lehet eppen vasarolni, en csak aludni akartam.

molnarzs · http://www.zsoltmolnar.hu/ 2007.02.12. 16:59:48

Ez erdekes, hogy nem adtak semmit, akkor titeket atvertek. Ha jol tudom, EU szabaly, hogy keses, jarattorles, stb. eseten kompenzalni kell, ez alol a fapados sem kivetel. A jogok ki vannak fuggesztve minden repteren, meg szorolapokon is elolvashatod.

Amugy a RyanAir a leggusztustalanabb fapados, nem olcsobb a tobbieknel, sot. Valahanyszor veluk mentem, a szemelyzet taplo volt, orditozva siettettek az utasokat a beszallasnal (hogy tartsak azt a keptelenul rovid idot a ki/beszallasra), koszos az egesz gep, meg jo, hogy nem rozsdas. A jegyuk es a normal jegy ara kozotti kulonbozetet nagyon konnyen kifizetheted tulsulyra (zero tolerancia van naluk). Egyszoval, meg sem kiserelik leplezni a profitehseget.

Szoval ha lehet, en kerulom oket. Inkabb egy 160 euros MALEV vagy akarmi jegy mint egy 100 euros ryanair (mindenestol - es a malev meg oneworld pontot is ad).

gsc 2007.02.12. 17:30:10

1, Nyaron Malev is ment a London-Sarmellek kozott...
2, Uj EU szabalyok nem vonatkoznak fapados legitarsasagokra, mellesleg ha egyszer ateled a KLM odaado gondoskodasat tobbet egy fapadosra sem panaszkodnal. A KLM arrogans bunkozasanal mindegyik jobb. (nem egyszeri elmeny alapjan irom ezt)
3, Ryanairral csak London-Brusszel utvonalon repultem. Az ar-szolgaltatas maximalisan egyensulyban volt. ;) A gepre raillett volna a fustolgo kalyhacso becenev. Csak egy-ket Junoszty monitor valt le a mennyezetrol felszallaskor, a legkondi hozta be a motorbol a kerozinfustot. De az utazomagassagot elerve sikeresen es idoben elvitorlaztunk a Belga repterig, es a lengescsillapitok hianya sem okozott nagy lelki megrazkodtatast leszallaskor. Azert 2 oranal hosszabb utra nem mennek Ryanairrel. A szemelyzet nem csinalt semmit, meg orditozni sem vette a faradtsagot. :)
4, SkyEurope & Malev rulez

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.12. 17:45:13

gsc: kosz a kiigazitast, frissitettem a cikket a vegen a jaratokkal kapcsolatban

alba 2007.02.12. 18:19:04

A Ryanair-nel gazabb fapados egyszeruen nincs. Nekem csak ugy erte meg utaznom veluk (eddig mar sajnos ketszer is), hogy csak kezipoggyaszom volt, es Volnabusz+MAV komboval tettem meg az utat Bp-ig. Nagyon kicsit olcsobb, de cserebe az egesz napodat elviszi.

Egyebkent a Dunantulon lakoknak biztos megeri. En mindenesetre inkabb lefoglalom harom honappal korabban a jegyet egy masik legitarsasaghoz - olcson - minthogy megegyszer Sarmellekre repuljek.

igazi 2007.02.12. 18:51:48

Gsm igazad van a KLM tenyleg kategorian aluli ehez kepest a malev isteni pompa.Viszont eszrevettem egy erdekesseget az UK belfoldi jaratain az easyjet ujabb gepeket hasznal az UK-n kivulre pedig regebbieket.Kivul belul latszodik a kulombseg biztos ugy vannak vele ezeknek jo ezis.

paff 2007.02.12. 20:10:48

Ha valaki azt tervezné, hogy a reggel induló járathoz előző este megy ki, ne tegye, mert este bezár a terminál! Mégegyszer mondom, BEZÁR A TERMINÁL, és a gép indulása előtt nemsokkal nyit ki... De ha mégis előző este menne, akkor Sármelléken van egy éjjel-napplai kocsma, kényelmes székekkel, még aludni is lehet rajta. Tesztelve. Bár eléggé fapados... A kávé jó.

kelenbp 2007.02.12. 20:53:56

Nem kell szidni a Ryanair-t nemrég 8 ezer Ft-ért jártam meg Sármellékről Londont, de Pozsony-Hahn-Granada (kb.4000km) retúr is kijött 100 euróból, igaz csomi nélkül. Sármellék egyébként egy volt orosz katonai reptér, ahhoz képest egész jól rendbe hozták, A Ryanairen pedig néha lehet ismerkedni szép magyar stewardessekkel, csak próbálkozni kell:)

zako · http://zako1.buzz.hu 2007.02.12. 21:01:00

Előrebocsátom, hogy nincs túl nagy tapasztalatom a repülés terén, ugyanis ezidáig csupán egyetlen egyszer repültem, Sármellékről Stanstedbe 2006 őszén.

A húgom elhatározta, hogy a harmincadik születésnapomra és a szüleim házassági évfordulójára egy háromnapos londoni kiruccanást ad ajándékba. Ő már korábban dolgozott Londonban, így természetesen voltak előismeretei, amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak.

Gyakorlatilag mindent interneten néztünk meg, foglaltunk le és fizettünk ki. Mivel zalaegerszegiek vagyunk, ezért kocsival mentünk Sármellékre (kb. 45 perc kényelmes tempóban), az autót a reptér parkolójában hagytuk (kormányzár, utastérből minden elpakolva, autórádió előlapja leszedve, stb.) - a parkoló ugyanis nem őrzött. Jó korán (kb. indulás előtt 2,5 órával) kint voltunk a reptéren.

Maga a reptér a semmi közepén áll (régen szovjet katonai reptér volt), elég szürreális látványt nyújtott a szürkés-ködös időben és tényleg meglepően kicsi. Amikor ott jártunk, még javában parkosítottak, építkeztek. Szép kényelmesen becsekkoltunk, csak kézipoggyászt vittünk (egy hátizsák/fő) és mivel jó előre tájékozódtunk a felvihető dolgokról, ezért nem vettek el semmit. Néhány utast mögöttünk azonban megszabadítottak a manikűrkészlettől, kiskéstől, ettől-attól. A személyzet nem tűnt bizonytalannak vagy udvariatlannak, sőt. Viszonylag hamar átestünk a vizsgálaton és az indulásig hátralévő időt a terminálban töltöttük, az ingerszegény környezetet vizsgálgatva.

Végül begördült a várva-várt repülő, az utasok gyorsan leszálltak, mi pedig szinte azonnal beszálltunk, még majdnem melegek voltak az ülések. A repülő nem volt különösebben piszkos (magyar viszonyokhoz szokott szemünknek), végigtaxiztunk a kifutó végéig, majd felszálltunk. Hatalmas élmény volt a jól ismert tájat (elég gyakran járunk arrafelé) felülről látni. Az utat gyakorlatilag az ablakban töltöttük, kevés felhő volt, nagyon jól lehetett látni mindent. A személyzet néha körbejárt, de nem nagyon vett senki semmit. Mi előre megvettük a Stanted-London vonatra a jegyet (kellemes meglepetésként olcsóbb volt, mint amit interneten kalkuláltunk), így ezzel pont annyi időt nyertünk, hogy éppen elértük a vonatot a reptéren.

A landolás tökéletesen simán zajlott, kis döccenést éreztünk csak és máris Anglia földjén találtuk magunkat. A többi már OFF lenne.

A lényeg, hogy mi abszolút elégedettek voltunk, különösen az ár-érték aránnyal. Kb. 70.000 Ft-ba került öt fős csapatunknak az oda-vissza út minden illetékkel és hóbelevanccal együtt. Tudtuk, hogy fapadossal megyünk, ezért nem voltak irreális elvárásaink. Egyedül az indulási-érkezési idők szerencsétlenek, mert csütörtök délelőtt 11.00-kor indultunk (tehát fél napot vesztettünk) és szombat reggel 7-kor indult vissza a repülő, így az éjszakát Stansteden töltöttük. Megérkezéskor elég nagy zsúfoltság volt, mi is a betonon álltunk pár percet, mire rákerültünk az útlevélvizsgálatra.

Most nem akarom részletezni az angliai reptéri szabályokat, hihetetlen tortúra volt, de okosan megoldottuk és még a csomagfeladásért sem fizettem... :-)

Hatalmas élmény volt, alig várom, hogy ismét repülhessek... :-)

Garp 2007.02.12. 21:01:21

Hát úgy néz ki, ebbe belefutottam...
Viszont sajnos más választásom több szempontból sincs:
- Dél-Dunántúlon lakom, ezért könnyen eljutok Sármellékre
- Először utazom arra felé, ráadásul Corkba nincs más társaságnak járata, amihez ne kéne London egyik repterőről a másikra bolyonganom. Londont nem ismerem.... 2x2 órát meg csak ki lehet bírni...ugye?!?!?:))
- Dolgozni megyek ki, először, így a költségérzékenység nálam jelentős tényező:S.

Hát remélem, kiérek....

Ha kiértem, majd beszámolok...vagy nézzétek a híreket, ha annyira gáz, benne lesz!:)

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.12. 21:16:42

Garp: sot, 2x24 orat is ki lehet birni Stansteden, kiprobaltam :/ amugy van ott ingyen wireless, ugyhogy erdemes menni. Cork miatt irigyellek, elegge irorszagmanias vagyok.

Zako: nagyon orulok, hogy tetszett a repules, az utazas jot tesz az embernek.

Amit a biztonsagiakrol irtam ott arra gondolok, ami pl a 100ml-es folyadekos szabalyozas miatt volt. Atmentunk a femdetektoron, taskank a rontgenben, mogottunk vagy 20 ember sorban. Mikozben femtargyainkat probaltuk a talcakbol visszagyomoszkolni a zsebeinkbe, a marcona matrona kezunkbe nyomott egy-egy cetlit (mindjart a fenti cikkbe berakom, meg le kell fotozni), es kozoltek, hogy menjunk vissza.

Probaltunk rajonni, hogy mi a helyzet, beleneztem a papirba, de kitessekelt minket, mondvan (ebben igaza volt mondjuk) hogy kinn olvassuk, itt szukos a hely. Viszont kinn meg szukosebb volt, raadasul a kiiras alapjan egyaltalan nem volt trivialis, hogy akkor most mi is a nagy helyzet, pl vittem ket nagy csomag turorudit kinti hazigazdanak, hogy arra mennyire ervenyes az egesz. Senkitol sem lehetett megkerdezni, raadasul kimenve elkezdtunk pakolni, ezutan meg arrebbtessekeltek minket, mondvan ne ott ahol epp pakoltunk.

Mindent osszevetve nem azt akartam lekommunikalni, hogy ostoba trollok a biztonsagiak, hiszen csak a munkajukat vegzik, es a szabalyokat tartjak be. Inkabb latszik rajtuk, hogy kezdok, es ezrt a kelletenel talan mogorvabbak es szigorubbak.

Azt mar csak hallomasbol tudom, hogy ebbol kifolyolag micsoda balhe volt itt csutortokon, amikor a londoni jaratot toroltek, es nem tudtak rendesen kezelni a szitut (miutan a londoni gep fordul itt, ezert az osszes ideutazo utas + az erkezo gepre varok hoborogtek).

Gergely 2007.02.12. 21:17:13

Eddig 6 X jártam meg Stanstedet velük, a legolcsóbb jegyem 8000 a legdrágább pedig 16 000 körül volt.

Az hogy milyen a környezet, egy volt ruszki bázisról beszélünk, amit bár balatoni vagyok, nem igazán ismertem előtte, nem kell csodákat várni, és biztosan szépíteni fogják, az egész áprilisban indult és a kezdetekben napi 2 gépet fogadott, erre nem biztos hogy minden vállalkozó kedvű ugrik, ha többen jönnek, biztos nagyobb lesz a vállalkozókedv.

-A büfé, nos aki a reptérre jár enni, az nagyon gazdag ember lehet, bár ez még istenes Ferihegyhez képest, a parkolás, nos azon van még mit finomítani, bár a bácsi a sorompónál, nem semmi, engem Matuska bácsira emlékeztet a Bujtor filmekből, viszont a kedvenceim a diszlexiás sofőrök akik a sorompóba gyömöszölnék a pénzt.

-A gépek nekem eddig okésak voltak, a budi tiszta volt, aludni majdnem mindig tudtam, amikor nem akkor kedves tahó utastársaim hangoskodtak csak félrészegen, meg az ablakot próbálták kinyitni.

-Amit hiányolok az egy rendes beengedő kordon a beszállásnál, mert bár a chopoki sílifteken, majd pedig a volán távolsági járatain edződtem, de néha tudnak újat mutatni a tahók, a kedvencem az volt, hogy az elsőbbségi beszállásos emberkét lehurrogták, hogy minek tolakszik, kb. 100-an lehettünk a 180 helyre brr.....
-A stewardesek egy kicsit jobban is beszélhetnének angolul, mert a lengyel, orosz, litván stb. tudásom elgé gyengus.

-A csomag az egy érdekes dolog. Állt már előttem oylan aki a 15 kilót bőröndönként számolta volt is neki 3 darab, és még neki állt feljebb, vagy az aki túrahátizsákját nevezte ki kabincsomagnak, igaz ezen emberek egy része visszafelé csodálkozott rettenetesen amikor szépen visszafordították a biztonsági ellenőrzésnél Stansteden, el kellene olvasni a jegyfoglalást, nem pedig csak beikszelni a szabályokat, aztán utólag hangoskodni.

-Eddig egy bicajt törtek össze ( becsomagolva, külön fizetve, törékenyként kezelve, de egy hónap alatt kivertem belőlük), és egy bőröndömet törték össze, ezt a helyszínen cserélték.

-Ha megnézitek olcsóbban visznek elvileg mintha busszal mennél ( igaz a reptéri transzfert mág hozzá kell adni, de ne a Terravisionnal menjetek, mert olaszok üzemeltetik és eladnak 300 jegyet egy buszra, elővétel felesleges, és nem biztos hogya csomagodat berakják a buszba ).

zako · http://zako1.buzz.hu 2007.02.12. 22:00:10

Amikor kifelé mentünk, akkor Magyarországon még nem voltak érvényben a szigorított szabályok (pl. a 100 ml folyadék), biztosan több a probléma azóta.

Mégiscsak elmesélem a stanstedi kalandunkat a biztonsági szolgálattal... :-) Szóval második éjszakára már nem akartunk szállást fizetni, késő éjszakáig várost néztünk, vacsoráztunk, majd egy éjszakai busszal kimentünk a reptérre. Pár órát bóklásztunk a váróban, olvastunk, beszélgettünk. Sajnos eléggé tele volt a váró (főleg kelet-európaiakkal), voltak, akik a földön hevertek, aludni próbáltak vagy csak kornyadoztak. A családtagjaim megpróbáltak ülve szunyókálni pár órát, én vállaltam, hogy vigyázok a cuccokra és "őrködöm". Nem is aludtam egy percet sem.

Reggel hatkor felbolydult a reptér, sorban írták ki az indulási időket, mindenki szépen kulturáltan sorba állt. A FlyBalaton mellett azonban csak nem akart megjelenni, hogy melyik kapunál kell csekkolni. Már az órákkal későbbi járatokat is kiírták, amikor végre-valahára megjelent a kapu száma. A magyarok - főleg magyarok akartak hazajutni ezzel a járattal - pedig árkon-bokron, utasokon, sorbanállókon, csomagokon keresztül megindultak a kapu felé. Szegény puhány nyugat-európai polgárok csak pislogtak, amikor keresztülsöpört rajtuk a magyar invázió... :-) A sorban még volt egy kis anyázás, könyökölés, furakodás, végre egy kis hazai feeling a sok túlfinomult, udvarias, "sorry"-zó angliai élmény után.

Nos, viszonylag hamar rákerültünk a check-in-nél, udvarias angol (vagy ír?) hölgy faggatózik, van-e tiltott dolog, ha igen, adjuk föl csomagban, hét fontért. Tudod mikor fizetünk a csomagfeladásért, nem véletlenül hoztunk csak kézipoggyászt. Megrántotta a vállát és mehettünk a biztonsági ellenőrzéshez. Pultnál már sorakoztak az üdítős és ásványvizes palackok, aztán kézipoggyászt a futószalagra, mi libasorban utánuk. Látom ám, hogy szépen kanyarodik ki a sorból az öt hátizsákunkból három. Na mondom, ennek nem lesz jó vége. Kétajtós szekrény talpig feketében elém áll, kabátot, pulóvert levenni, zsebeket üríteni, "Are these backpacks yours?", "Yepp", sóhajtom megadón, már borítják is ki a tartalmát, tele van mindenféle kozmetikai cuccal, anyám még parfümöt is hozott. Szép halomba rakják, választhatunk: vagy megy a szemétbe az egész vagy valaki visszasétál és feladja csomagként. Ilyenkor persze vagyok valaki, szépen belesöpörjük az egyik hátizsákba a terroristakellékeket, majd visszakísérnek a check-inhez. Magyarázom a nőnek, hogy mégis feladnám csomagként ezt az pakkot, a hátamban érzem honfitársiam szúrós tekintetét, de nem különösebben érdekel. Közli, hogy fizessek valahol hét fontot, a hangja nagyon messziről jut el hozzám, ólmos fáradtságot és fémízt érzek a számban. Nagyon ijesztően festhetek, mert nem forszírozza a dolgot, a kezembe nyomja a cetlit és már a következő utassal foglalkozik. A kis cetlivel visszasétálnék a cerberushoz, de rámvakkantanak, hogy álljak be újra a biztonsági sorba. Be is állok, araszolok, családtagjaim együttérző tekintetétől övezve.

Már gyanús lehetek a kétajtósnak, mert nem elégszik meg a kabát-pulóver levételével, félreállítanak. Gyors és gyakorlott mozdulatokkal megmotoznak, mindent kirakok, használt zsebkendőig bezárólag. Gyanakodva forgatják a slusszkulcsomat, "immobiliser" próbálok nemzetközi szavakkal dobálózni, "OK" vakkant ő.

Végre öltözhetek, vissza a sorba, de még nincs vége. Cipő le, azt is átvilágítják, zokniban slattyogunk a szabadság felé, a kijáratnál kerülgetjük a hajladozó, kuporgó, cipőt fűző embereket. Végre a terminálban, de nincs sok időnk, egy kis csokit és piát veszünk és már megyünk a gépre a végtelen folyosókon. A beszállásnál ismét sorbaállunk, itt már oldottabb a hangulat. Húgom egy kis forró csokival próbál küzdeni az elalvás ellen, én már átestem a holtponton, nem vagyok álmos, csak kissé mogorva és ingerlékeny. A forró csokit persze nem lehet felvinni a gépre, kiönteni sajnálja húgom, inkább elégeti a száját.

Végre a gépen, de nem tudunk felszállni időben, mert a többi gépre várunk, de aztán mégis megrándul a gép teste és már a levegőben vagyunk. Utolsó emlékem, mielőtt a szemeim lecsukódnak, a Temze torkolata. Ausztria felett ébredek, eszünk egy keveset, aztán már fordulunk is a kifutóra. A szél vízszintesen hordja a havat, remek. Kis izgalom, hogy megérkezik-e vajon a ki nem fizetett a csomagunk, de persze feltűnik a szállítószalagon a kis hátizsák, mindenki happy. Kifizetjük a parkolást (papírpénzzel, ad belőle vissza, teljesen érthető, pedig először használjuk), az autót sem törték fel, hurrá. Kifelé a "sok dyslexiás" gyömöszölné a pénzt/tikettet a sorompóba, majd szégyenkezve fordul vissza a reptér irányába. Idős bácsi a sorompónál jó hazautat kíván, majd robogunk haza. Otthon egy gyors ebéd után 11 óra alvás.

nemvagyokakkoraászminttidejártampárhelyen 2007.02.12. 22:10:45

skycaptain
kulcsszó: végül is megéri
magazin.utazas.origo.hu/20061103abritek.html

kelenbp
ez a Granada nekem is feltűnt, érdekelne egy jó 150 km kör (Sevilla, Cadiz, stb, a másik olcsón kapható járat Malaga), nem tennél fel valahova pár mondatot?
Pozsony-Frankfurton keresztül nagyon sok hely a legolcsóbb (még úgyis, hogy ottalszol Hanhban), visszafelé Pestre meg az esti Wizz (eléred, sokszor késik) Legutóbb októberben voltam, akkor volt Balaton promója, na az vót hányás, nem a Ryanair gépek, egy asztalnyi prospektus Ibusz-retró minőségben

zako
repüljé vazze, télleg jó, mondjuk régen mégjobb volt (lehett dohányozni, nem volt ez a nagy szarozás a biztonsággal)

a fikázóknak
repültetek életetekbe eccer aztán jáccátok az eszeteket, az ilyen komoly csávók ménem BAval járnak (vö. link)

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.12. 22:35:33

BA sulytcsokkent, meg fizethetsz az extra csomagert:

href.hu/x/2all

f*ckRyanair 2007.02.13. 00:11:46

Néhány éve Londonban élek és kb 3 havonta utazom haza. Tavaly kétszer is a Ryanairt

választottam és az említett hiányosságokat az alacsony ár úgy-ahogy kompenzálta. (Az azért

tényleg szégyen, hogy az érkezésnél az útlevélellenőrző helyiségbe egyszerre csak kb 40

ember fér be, a többiek addig kint várakoznak az esőben.)
Novembertől a cég módosította a csomagfeladási szabályait, amivel végleg megutáltatták

magukat az utasokkal. Minden feladott csomag után 7 fontot számolnak fel, plussz a

súlyhatárt 15 kilóra csökkentették (a többi társaság 20-23 kilót engedélyez + akár 5 kiló

túlsúlyt is elnéznek), a túlsúlyos csomagokra pedig kilónként több mint 2000 forintot

számolnak fel.
A csomagok súlyának ellenőrzését kiadták valami magyar alvállalkozónak, aki a ZÉRÓ

TOLERANCIA elvét alkalmazza a mérlegeknél, ráadásul flegmák és lekezelők is.

Komolyan, néhány dekán is szórakoznak!!!
Szóval az olcsó jegyárból könnyen lehet a legdrágább is. Én biztosan nem utazok velük

többet.

kelenbp 2007.02.13. 01:37:15

Ja Granada környéke elég jó, én speciel Marokkóba mentem át Algecírazból, de ez már teljesen off topic. Hahnról még annyit, hogy az IC hotelben egy egyágyas szoba 54 euró és a parkoló-shuttle busz ingyen kivisz csak szólni kell a sofőrnek. Biztos van amúgy olcsóbb hely is. Pozsonyban meg van őrzött parkoló, ami hátul van az olcsóbb és szintén van ingyen busz.

bla 2007.02.13. 02:41:30

én legutóbb 5 jegyes körutazást vettem meg 33 ezerért, cakkumpakk. a Ryanair-nek külön készített új, kék-sárga belsejű gépekben tényleg szűkebbek az ülések.

nane 2007.02.13. 09:43:35

Kar erte. Es az M7-es is nagy ivben el fogja kerulni. Mo-n a kozlekedesi csomopont fogalma ismeretlen.

GyPT 2007.02.13. 10:02:10

Eddig jó tapasztalataim vannak a Ryanair-rel, mondjuk nem utaztam velük 8)
Most csütörtökön repültem volna elöször életemben, de törölték a járatot, ezért ki se mentem a reptérre.
Az online visszaigénylést nem lehetett megcsinálni, mert a Ryanair kapcsolódó honlapján nem szerepel Balaton, úgyhogy maradt a telefon a reptéri ügyfélszolgálathoz. Az ügyintéző rendes volt, bár mondta, hogy legalább telefonálhattam volna, hogy nem megyek, mert most meg nem jelent utasként vagyok nyilvántartva. De azért megpróbálja elintézni a visszatérítést. Órákig semmi, már le is mondtam a dologról, mikor szólt, hogy rendben van, majd érkezik vissza az összeg.
Úgyhogy eddig meg vagyok elégedve, bár a 6-8 hetes visszautalás kicsit sok.

sponge 2007.02.13. 14:06:49

már 2x repültem Sármellékről - de repültem Londonból Corkba meg Dublinba is - ryanair-rel. mind a 2X flegmák voltak a hölgyek a becsekkoláskor. a biztonsági őrök meg egyszerűen idegbetegek. ok. rendben van felelősségteljes munka de kedvesebben is meg lehet oldani (szerintem). a gépek tényleg dzsuvásak és nagyon kényelmetlenek. ha tehetem soha többet nem repülök velük. ugyanannyiért találtam sokkal barátságosabb légitársaságot.

Én már utaztam repülővel sokat. 2007.02.13. 14:35:42

Finnair(pár éve még ihattál mint az állat, remélem most is) és MALÉV(mindig korrekt szolgáltatás) a legjobb szerintem. Fapados árak nekem a végén úgy ötezerrel olcsóbbra jöttek ki mint a "normál" táraságok akciós jegyei. Szerintem rohadtúl nem éri meg. Inkább érdemes szétnézni jobban a jegyek között és nem csak barom módjára a netes odalon ixelni! Persze voltam már fapadossal ami megérte, pl. A Wizz(azóta megszüntetett) milánói járata, mert Bergámóba érkezett és az király város, érdemes megnézni. Ezt a sármelléki kalandtúrát még nem próbáltam és ha egy mód van rá nem is fogom.

Brazsik 2007.02.13. 16:34:04

Fapados reptéren viszonylag kevésen jártam (HHN, EIN, CRL, több most nem jut az eszembe), de ez tényleg nagyon gyerekcipőben jár még. Azért mert kicsit egy reptér, még lehet tiszta, vezethetnek rendes kiépített utak, és logisztika hozzá - csak minden kicsiben és kevésbé flancosan.

Jano · http://europa.eu.int/eur-lex/pri/en/oj/dat/2004/l_046/l_04620040217en00010007.pdf 2007.02.13. 19:31:16

Hoho, valaki azt allitotta, hogy mas szabalyok vonatkoznak fapados tarsasagokra, mint nem fapadosokra. Csekkoljatok le a linket: a szabalyok ugyanazok. Ami kulonbseg lehet, hogy nem tudsz/sok penzert tudsz modositani foglalast, engedelyezett csomagszam/suly, ilyenek.

A lenyeg: ha torlik a jaratodat (indulas elottol szamitva 7 napon belul, es nem ajanlanak fel olyan alternativat, amivel a tervezetthez kepest nem kesel tobbet 2 oranal), akkor:

-7 napon beluli vetelar-visszateritest kerni.

es:

-ha atszallo utas vagy, akkor kerheted, hogy szallitsanak vissza a kiindulasi helyre, megpedig a legkozelebbi jarattal.

vagy:

-kerhetsz alternativ utvonalat, hasonlo szolgaltatassal (azaz buszt nem ajanlhatnak cserebe, csak pl. a 3 oraval kesobbi jaratra felajanlhatnak egy helyet)

vagy:

-kerhetsz hasonlo szolgaltatast, kesobbi datumra, szabad helyek fuggvenyeben

illetve:

- ha az alternativ jegyed pl. Gatwickre szol, es te Stanstedre vettel jegyet, akkor a legitarsasagnak allnia kell a transzfert Stanstedre.

Ezek akkor is jarnak, ha nem az o hibajuk a torles, pl. egyszeruen nem tudnak felszallni -50 fokban, vagy viharban.

Ha nem olyan okbol torlik a jaratot, amit esszeru eszkozokkel kivedhettek volna (pl. lerobban a gep, es nem tudnak helyette masikat kuldeni), akkor jar kajajegy, piajegy es kartalanitas penzben, tavtol, kesestol fuggoen. Ezt mar nem sorolom fel, olvassatok el.

A szabalyok minden egyes EU-n beluli repterre leszallo gepre vonatkoznak, nincs megkulonboztetve, hogy egyesek olcsobbak, mint a tobbiek.

pl. egyszer tortent velem, hogy Amsterdambol nem tudtam elindulni, mert lerobbant a gep, 6 ora volt, mire jott egy a potlas Parizsbol, az emberek fele hazament, es kapott kartalanitast, masik fele megvarta a gepet, kapott full ellatast. A multkor meg irdatlan kod lett, alltunk a kifuton bamban 20 percet, es kaptunk csokit:) Skyeurope-rol van szo bytheway.

eminem 2007.02.13. 23:07:22

Az ismeretlen funkciójú létesímény volt a gépjármű telephely. Amikor elmentek az oroszok akkor néztétek volna meg ...:DDDD

ma.is 2007.02.14. 16:59:38

hello,
Ryanair-ről, csak annyit jegyeznék meg, undorito dolog hogy az internetes foglalás utolsó pontjában számoltatnak fel plusz dijat a csomagokra, e miatt a keresőprogramok olcsobbnak mutatják a valójában drágább utazást a konkurensektől. És ami még undoritobb, ha nincs is csomagod, akkor is számitanak fel egy bizonyos dijat.
A helyhiányt, a biztonságiak túlbuzgóságát és egyben rutintalanságát le lehet nyelni, a szemétről meg annyit, nézztek körbe mi van Londonban..
A Ryanair-t többet nem szeretném használni, a fapadosok közül eddig a WIZZ teljesitett a legjobban, minden szempontból.

gaspod 2007.02.14. 18:06:15

Én szeptember óta Nagy Britanniában tanulok, szóval azóta elég sokat utaztam fapadosokkal. Karácsony előtt például olcsóbb volt KLM-mel hazamenni mint bármelyik fapadossal.

Sármellékről néhány ismerősnek vannak horror szotrijai (majdnem csak Grazban tudtak csak leszállni, vagy december végén szimplán kapott a jegy helyett másnapra Pozsonyból egy jegyet, mert nem tudott leszállni a gép). A Ryanairrel Londonból (Stansted) Spanyoloszágba utaztam és abszolút korrektek voltak (az egy órás késést leszámítva odafelé) és a biztonsági ellenőrzés sokkal viccesebb volt a spanyoloknál, mondanom sem kell még a folyadék/nejlonzacskó szeánszot sem játszottuk végig.

Csütörtökön én is Stansteden voltam a "nagy hóban" körülbelül 3 cm esett. De mivel csak délután repültem így felszállt a gépem.

Col.Maybourne 2007.02.15. 08:15:35

Jano,
Reszben igazad van a vonatkozo szabalyok ismereteben. De van egy (illetve tobb) nagyon lenyeges kulonbseg:
1. Hagyomanyos legitarsasag (Established Airline)eseteben az EA ajanlja fel neked a megoldast, ha gaz van. Pl harom hete BRU-bol utaztam ZRH-n at BUD-ra. Svajcban marha nagy ho volt, a gepek csak nagy kesessel tudtak felszallni, igy az LX menetredszeu jarata jocskan kesett mar megerkezeskor BRU-be. Teljesen nyilvanvalo volt, hogy lekesem a ZRH-i csatlakozast ami meg is tortent. Az LX info pultjanal keszesegesn felajanlottak, hogy utazhatok a kovetkezo MA gepen C osztalyon, vagy fizetik a szallodamat es a kajamat a holnap reggeli LX jaratig. Ezt egy fapados soha nem teszi meg.
2. Ha gaz van, allhatsz orakig sorba a fapadosok pultjanal, ellenben az EA pultoknal joval kedvezobb a helyzet, pl ha mondjuk ezust/arany/platina kartyas vagy az adott legitarsasagnal es/vagy szovetsegnel akkor kb nincs is sor es megkulonboztetett eljarasban van reszed. A csomagok is automatikusan kerulnek at egy masik jaratra/szallodaba. Kb semmi dolgod vele.
3. Jarattorles, vagy jelentos keses eseten azonnal jar a karterites is, ami legalabb 250EUR. Volt mar benne reszem parszor... Persze ez jar a fapados gepeken is, de szerintem iszonyu utanajarast igenyel...
Fentiekbol kifolyolag nem utazom fapadossal soha, pedig tavaly 250000 merfoldet sikerult teljesiteni...

Col.Maybourne 2007.02.15. 08:21:44

Gaspod,
Igazad van, a fapadosok neha dragabbak az EA-nal. Ha sokat utazol LON-BUD kozott, erosen ajanlom probald ki az SN (Brussels Airlines)-t. Ha elore foglasz kb 60-90 EUR-bol meguszhato egy menet, BRU-n at, ha regisztralsz a husegprogramjukra (privilege.flysn.com) akkor pedig nem belga lakos leven 20000 merfold utan mar aranykartyas vagy, igy automatikus belepes a londoni, brusszeli es pesti varokba, igyenpia, kaja, internet, stb. Ja es napi negy jarat van. A hatuluto az, hogy a BRU-i security nagyon szigoru es ebbol kifolyolag embertelen lassu.

power 2007.02.16. 10:30:41

Sziasztok, március 15 érkezem Londonból Sármellélkre, eddig nagy dillemát okozott hogy hogy fogok eljutni autó híján Székesfehérvárra, hála az itt olvasottaknak asszem megoldódni látszik:11 kor leszáll a gép és 11:50 kor volánbuszos menetrend szerint jön egy busz Keszthelyre, onnan pedig vonattal haza tudok jönni.
A kérdésem az lenne, hogy 50 perc alatt elintéződik-e az útlevélvizsgálat ill. kiérek-e a megállóba, (ill. ez utóbbi hol van egyáltalán...)
Köszöi az infókat

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.16. 12:04:03

szerintem siman kiersz. az utlevelvizsgalat a leglassabb resz, de ha a sor elejen vagy, akkor semmi gond. a csomagfelvetel nagyon gyors, hala a kis terminalnak.

a repter bejaratahoz pedig egy max 15 perces setaval tudsz kierni. a megallo jo kerdes, de ahogy odafele, ugy szerintem visszafele is megall a repter elott a volanbusz, bar biztosabb megkerdezni.

Tom71 2007.02.20. 15:16:22

Kérlek segítsetek nekem, hogy hol találom meg a Net-en a Sármellékről induló repülőgépjáratok menetrendjét és díjszabását?
Előre is köszi, bárkinek aki tud segíteni!

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.20. 23:34:02

itt van egy menetrend. de dijszabast azt mar szerintem csak az adott tarsasagok honlapjarol tudsz szerezni

www.flybalaton.hu/menetrend_files/menetrendek.html

ysa 2007.02.22. 19:07:37

Épp próbálok jegyet venni balaton-stansted útvonalra a ryanairnél.Több fajta bankkártyával próbálkozom,egyiket se fogadja el.Eddig mindig velük repültem és nem volt semmi gond,de most már kezdek ideges lenni...

gaspod 2007.02.22. 22:24:37

Col.Maybourne

Köszönöm! Csak most néztem vissza, de mindenképpen megnézem a honlapjukat!

pipacs 2007.02.24. 19:22:17

Meg tudnátok mondani, hogy mennyi a reptéri illeték?
Nem találtam sehol sem utalást. Gondolom olcsóbb, mint Ferihegyen és a londoni is.

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.02.27. 12:04:05

a honlapjukon nem talaltam ilyesmit. esetleg nezzel jaratokat, hogy mennyibe kerul konkret esetekben.

Garp 2007.03.18. 20:14:33

Üdv Mindekinek!

Érdeklődnék, hogy a Ryanairnél hogy működik a dolog? A felvihető 1 kézipoggyászon kívül lenne még egy laptopom, azt felengedik-e plusz díj nélkül? (A cimbi SkyEurope-al repül, ott lesz@rták, hogy csomag lóg az ember nyakában).

Köszi a segítséget előre is!

regards.
Garp

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.03.19. 13:41:45

Hmm jo kerdes. Elvileg ez nem jaratfuggo lenne, nekem eddig mindig megengedtek, hogy a +1 laptoptaskat felvigyem. Hogy pont Sarmelleken mennyire fognak kukacoskodni, azt sajnos nem tudom megmondani elore. Szerintem igen, de ez nagyban fugg a check-in holgyektol.

Col.Maybourne 2007.03.20. 07:51:26

Ki kell, hogy javitsalak, de igenis jarat, illetve legitarsasag fuggo a dolog. Anglo-amerikai legitarsasagokon (BA, Delta, AA, stb) magatol erthetodo, hogy egy kezitaska + egy 'personal item' felviheto. A personal item pl noi retikul, vagy laptop lehet. Abban viszon maximalisan igazad van, hogy a tobbiek eseteben ez check-in holgy fuggo...

Garp 2007.03.22. 10:22:22

OK, köszi az info-t, akkor ezek alapján felkészülök egy rapid pakolásra - a laptopot begyömöszölni a kézipoggyászba.

Szombaton megyek, Stantedről - ha sikerül csatlakozni hoccpocchoz - majd jelentek:).

regards.
Garp

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.03.22. 19:11:37

Maybourne: ó kösz, jó tudni.

Garp: jó utat, és ne feledd a folyadékszabályt! Az íreknek meg a chairde.

wamzer 2007.03.24. 11:46:24

Nem terveztem, de egy hirtelen jött londoni trip miatt végül mégis bevállaltam egy sármelléki indulást. Ahogy én néztem, a 11:25-ös gépet vonat+volánbusz kombóval nehezen tudtam volna elérni Bp-ről, így bevállaltam a shuttle buszt. Az nagyon kényelmes, gyors, satöbbi, de 8:50-kor már kint volt a reptéren, ami ugye nagyjából akora, mint egy Penny Market, és bő két és fél óáig a "miafasztcsináljakittbazmeg" és a "derohadtkoránkeltemálmosvagyok" problémáim voltak. Aztán jött a gép, nekem nem tünt koszosnak, teljesen rendben volt.

Egy jótanács Stanstedre Ryanairral utazóknak, aki Londonba STD-ről a Stansted Expressel akar bemenni, az ne vegye meg online a jegyet 15 fontért, a repülőn is lehet venni (meg asszem talán a ryanair pultnál is stansteden) és 10 font korul van.

Meg busz biztos van olcsóbb, de nekem fontos volt, hoyg viszonylag gyorsan a Liverpool street környékére érkezzem, arra meg a vonat a legjobb.

zsud 2007.06.12. 13:21:36

Nekem kérdésem lenne.
pénteken vettem repjegyet a ryanair-nél (életemben először fapados és internetes vásárlás), illetve vetettem interneten keresztül egy barátnőmmel(domborkártya).
Szóval találtam frankfurti átszállással oda-vissza 28000ftért. Megnéztem én, megnézte egy barátom, sőt oda volt írva, hogy valóban minden illetékkel együtt ennyi. Sőt megnéztem, az illetéket lebontva is, h. konkréten mi mennyi.
Szóval én Pécsen, barátnőm meg Bp-en. és veszi a jegyet.
És mikor már a vásárlásnál volt, név, csomaqszám stb.. Ár megint feltüntetve, igen, ennyi és ennyiért veszem. Na akkor amikor már megvette volt felírva már euroban, h. 144 euro, tehát kb. 30 euroval több.(ennyi is ment le a kártyájáról)
Ez mi???
Megnéztem a honlapját ennek a cégnek, lehet h. én vagyok extrabéna, de egy ügyfélszolgálai irodát, egy emailcímet nem sikerült találnom, ahol megkérdezhetném mi ez a 30euro. a csomag ár a honlapon 6 euro volt.(egy csomagom lesz).
Valakinek van vmi ötlete? Ott a reptéren van valami kis ryanair kirendeltség?
Hol panaszoljak?
Köszi előre is. (19-én utazok)

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.06.13. 17:59:54

hello zsud

ez igen erdekes, altalaban netes fizetesnel van egy ellenorzo resz, ahol feltuntetik mennyit is fognak levonni, az aktualis levonasnal ennel tobbet nem vonhatnak le.

elkepzelheto, hogy a biztositas volt ennyivel tobb?

mindenesetre itt a magyarorszagi ugyfelszolgalat szama:
+353 1 249 7747

nem tudom mire velni a nem magyarorszagi szamot...

www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=CONTACT&div=call_ctr

Sarmelleken pedig nincs ryanair kirendeltseg (gyk semmi sincs ott :))

hozlár ágnes 2007.07.15. 22:26:26

HALI MINDENKINEK!AHOGY A HOZZÁSZÓLÁSOKAT OLVASOM,HOL EGYIKBEN,HOL MÁSIKBAN TALÁLOK VITATHATÓ MEGJEGYZÉSEKET.AZ ÉN VÉLEMÉNYEM A KÖVETKEZŐ;VAN IGAZSÁG MINDEN HOZZÁSZOLÁSBAN AHOL A REPTERET FIKÁZZÁK.DE JÓ LENNE HA AZ EMBEREK MÉRLEGRE TENNÉK ENNEK A KIS TELEPÜLÉSNEK A FEJLŐDÉSI MUTATÓJÁT A REPTÉRREL EGYETEMBEN.NINCS OLYAN LÉGITÁRSASÁG AMELYNÉL NE FORDULNA ELŐ HIBA.NOS EZ A KISSS REPTÉR MOST KEZD FELÉPÜLNI (OROSZ) MIVOLTJÁBÓL.FEJLÖDÉSE CSUPÁN ANYAGI JELLEGŰ.ITT GONDOLOK A NAGYOBB TERMINÁLTÓL, A SZEMÉLYZET TAPASZTALATLANSÁGÁRA,A FELMERÜLŐ APROBB KISSEBB GONDOKRA.MINDENKINEK TUDNI ILLIK,HOGY NEM KÖTELEZÖ OLCSÓ JEGYET VÁSÁROLNI,MINDAMELLETT HOGY OLCSON IS LEHET JÓ BOLTOT CSINÁLNI.GONDOLJUK ÁTT A JEGYÜNK ÁRA MIT TARTALMAZHAT ENNYI PÉNZÉRT MIELÖTT MEGRENDELNÉNK!NE VÁRJON SENKI KAVIÁRT, NETÁN TÁNCOS LÁNYOKAT A FEDÉLZETRE!HA MEG EZ A VÁGYA,NE 15-20EZERÉRT AKARJA A VILÁGOT BEJÁRNI!TERMÉSZETESEN A ROSSZUL TÁJÉKOZTATOTT UTASOK JOGGAL HÁBOROGNAK,REKLAMÁLNAK!VISSZATÉRNÉK A SZEMÉLYZETRE.NEM TUDOM HOGY TAPASZTALTABB ,RUTINOSABB REPTÉRI DOLGOZÓK ELMENNÉNEK E MINIMÁL BÉRÉRT DOLGOZNI?DE NE CSAK A MÉRLEG EGYIK FELÉT NÉZZÜK,MERT UGYE ETTŐL MÉG BÁR KI LEHET KEDVES ALKALMAZOTT!?MERT HÁT AZ EMBER LESZARJA HA MÁR SZOLGÁLTATÁST VESZ IGÉNYBE(ÉS MÉG FIZET IS ÉRTE)HOGY KINEK MENNYI A FIZETÉSE,AZ A LÉNYEG HOGY A TETVES UTAS MEGLEGYEN ELÉGEDVE!

hozlár ágnes 2007.07.15. 22:46:21

TALÁN IDŐVEL VÁLTOZÁSOK LESZNEK MINDEN TÉREN,HA EZ A KIS REPTÉR MEGKAP MINDEN SEGÍTSÉGET AHOZ HOGY FELFEJLÓDJÖN NAGYTESTVÉREIHEZ.LEHET HOGY A TULAJDONOSOK A HUNYÓK?NAGYOT AKARNAK SZAKÍTANI KIS IDŐ ALATT?KI TUDJA!!!!???HA MÁR AZON KELL A SZEMÉLYZETNEK AGONIZÁLNI HOGY HOGYAN TUDNAK SPÓROLNI A DÉLELÖTTI JÁRATOKNÁL A PAPÍRTÖRLŐVEL, HOGY AZ ESTI JÁRATOKRA IS MARADJON A MELLÉKHELYSÉGEKBE,AKKOR MIT VÁRUNK!? DE AHOGY LÁTOM, FOLYAMATOSAN VÁLTOZNAK A DOLGOK,MINT MINDEN A VILÁGBAN.A BÁR AMI ÁLLÍTÓLAG MÉREG DRÁGA VOLT,ÚJ BÉRLŐVEL MÉRSÉKELTEBB ÁRAKON DOLGOZIK MINT PÁR HÓNAPJA.AKI MEG 50 FT-ÉRT AKAR NAGYFRÖCCCCSÖT INNI MENJEN EL EGY KOCSMÁBA!!!!!

hozlár ágnes 2007.07.15. 22:59:00

A SOROMPÓNÁL MÁR NEM EGY TENYERES TALPAS URIEMBER ÁLL, A TERMINÁLBAN PARKOLÓ AUTÓMATA MÜKÖDIK A TETVES UTASOK BOSSZANTÁSÁRA.AMI NÉHA NEM MÜKÖDIK,ÉS AMIKOR A KARBANTARTÁSÉRT FELELŐS SZEMÉLYEK ÉRTESÍTÉSE MEGTÖRTÉNIK MÉG AZ UTAS ÉREZZE SZARÚL MAGÁT MERT ELAKARJA HAGYNI A REPTERET,PERSZE PÉNZÉRT, NEM KEVÉSÉRT, A SEMMIÉRT!MINDENT ÖSSZEVETVE TETVES UTAZNI VÁGYÓK!MÉRLEGELJETEK,MIT,MENNYIÉRT!!!!!!!!!!!

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.07.16. 04:39:38

Kedves Agnes!

Eloszor is az interneten udvariatlansagnak, illetve kiabalasnak szamit a nagybetus iras.

Szerintem egy utasnak nem kell merlegelnie, hogy megis milyen penzugyi hatter all egy repuloter mogott, igenis hangot kell adni annak, ha egy nemzetkozi statuszu repterrel gondjai vannak. Nem hivnam oket, minket "tetves"-nek, vegulis belolunk elnek.

Betenni egy parkoloautomatat, ami rendszeresen elromlik felelotlen, ha valaki ezt felemlegeti, az nyilvan csak a felelosoknek, a vezetesnek szol.

Oszinten szolva nem erdekel Sarmellek fejlodesi mutatoja, es ketlem, hogy barmelyik odalatogato, erkezo utast, akar hazankbol, akar mashonnan, tulzottan erdekelne. Megis miert kellene erdekelnie?

"GONDOLJUK ÁTT A JEGYÜNK ÁRA MIT TARTALMAZHAT ENNYI PÉNZÉRT MIELÖTT MEGRENDELNÉNK!NE VÁRJON SENKI KAVIÁRT, NETÁN TÁNCOS LÁNYOKAT A FEDÉLZETRE!HA MEG EZ A VÁGYA,NE 15-20EZERÉRT AKARJA A VILÁGOT BEJÁRNI!"

A jegyunk araert nem varunk el tobbet, mint amit igernek. Senki sem nyavalyog feher ruhas szuzekert a bejaratnal, hanem emberseges banasmodert, korrekt tajekoztatasert, tiszta repuloert. Vagy ugy gondolja ez nincs benne a szolgaltatasban?

kovács péter 2007.07.16. 22:13:38

Kedves SkyCaptain!

Olvastam reagálásod az elöző hozzászolóhoz.
az első ami feltünt,hogy már téged az is zavar ha valaki nagybetűvel ír.Had legyen joga eldönteni mindenkinek melyik formátumot választja!Egy kissé túlzás a reagálásod.Ha figyelmesen elolvastad volna amit irt a vélemény nyilvánító,talán feltünt volna hogy pont arra világított rá, hogy bármennyi,és bár milyen hiányosságok is vannakaz utast nem érdekli,csak az hogy megfelelő kiszolgálást kapjon a pénzéért.Ezt olvashatod egyik mondatában,ahol taglalja a mosolygás hiányát,a fizetéseket,stb.ezek után azonnal taglalja hogy ez igazából a vendéget miért érdekelje!A mérleg viszont nem rossz dolog,biztosan te is potenciális vásárló,fogyasztó vagy.Gondold át hogy te a pénzedért,ami korlátolt biztosan mint mindenkinek,milyen minőséget kapsz.Ha többet fizetsz valószínű többet is kapsz.ez bármely szolgáltatásra érvényes.a tetves utas megszólítást szerintem nem megbántó.

ágnes 2007.07.16. 22:56:29

Tisztelt SkyCaptain!

Lehet hogy a véleményemmel nem ért egyet,amit nem is kérek ,de olvassa el talán figyelmesen mégegyszer azt a pár sort, amit merészeltem nagybetűvel írni.Sem a repteret,sem a kedves utasokat nem volt szándékomban bántani,csak azt írtam ami a véleményem.Úgy gondolom nem voltam részre hajló.A szolgáltatónak igen is kötelessége betartani az ígért ellátást,de a vásárlónak viszont lehetősége van választania a szolgáltatók közűl.Továbbá reklamálni ha nem azt kapja amiért fizetett nem is keveset.Pl: nem jó a sorompó ha nem kedvesek az emberek stb.A véleményem még mindíg ugyan az:az utazni vágyók választhatnak,hogy egy jól bevált 40éve működő repteret válasszanak több pénzért, vagy egy induló, fejlödő,hiányosságokkal teli kissebbet.Bizonyára többen is elgondolkodtak velem együtt azon,hogy miért ilyen olcsok a jegyek.Ennek oka van,ami meg is látszik sajnos ezen az oldalon felsorakozott véleményekből.Ezért írtam hogy ne várjunk táncos lányokat és kaviárt ennyi pénzért.Ha még most sem értette meg a véleményem leírását (kisbetűvel) sajnálom!!!!!Ja igen és ha megsértetem a lelki világát nagyon SAJNÁLOM(nagybetűvel ,kiabálva)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ágnes 2007.07.16. 23:01:05

Péternek pedig köszönöm hogy ,a nagybetűs tévedésem ellenére is,megértete mondani valóm lényegét.

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2007.07.17. 14:17:37

Peter: nem kell tulzasokba esni, pusztan megemlitettem, hogy a neten ez mit jelent. Joga van az embernek az utcan is kiabalni, csak ugy nehez beszelgetni. Csak egy jotanacs volt.

Kedves Agnes,

nem teljesen ertettem a korabbi bejegyzesek mondanivaloit, igy mar kicsit jobban ertem. Nem szandekoztam ellenseges hangot megutni.

A helyzet szerintem annal egy kicsit bonyolultabb, minthogy valasszon masik repteret. Az emberek nem ismerik Sarmelleket, igy nem tudnak mi alapjan valasztani. Az itteni bejegyzesek abban segitenek, hogy az utazo elolvasva rajon, hogy milyenek a korulmenyek, mar felkeszulten megy oda, nem fog meglepodni, es ott panaszkodni.

Hogy miert olcsok a jegyek... sokan valoban nem keszulnek fel a fapadosokkal jaro kovetkezmenyekre (irtam is rola, amikor pl Stanstedben ragadtam par napra, de tudtam, hogy ez benne van a pakliban).

Gallicus Hungaricus 2007.08.06. 20:08:10

Egy hétvégét szeretnék Londonba tölteni. Az árakat nézve jött szóba a Ryanair. Ezzel pedig a Sármelléki reptér. Tekintettel arra, hogy kocsival mennék le, szeretnék tudni valamit a parkolási lehetőségekről és árakról. Továbbá szívesen fogadnék tanácsot Stansted-ről Londonba való legjobb bejutási lehetőségekről.
Olvasva a megjegyzéseket azt gondolom, hogy egy új vidéki kis repülőtérnek sokkal többet kellene tennie a megismertetésére és megszerettetéséért. Ez nem csak pénz kérdése. Egy normális informáló weblap a mai világban ugye nem nagy kérés.

Mark 2007.09.10. 13:38:42

Szia Gallicus Hungaricus

Legolcsóbban bejutni a Stanstedről Londonba az easybus járataival lehet. Online jegyfoglalás a www.easybus.co.uk honlapon! Bizonyos járatokra akár 2 GBP a retúr jegy!

Jó utat!

ÜDV

..::Froschlama::.. (törölt) 2008.01.14. 21:00:24

Én nem szeretem a Ryanair-t. Nem, nem egyszer repültem, immáron több mint 87-szer. Ebből 6 db fapados. Nagy kedvencem a SkyEurope, ami ugyebár kivonult M.o.-ról ami elég sajnálatos, mert az egyetlen fapados, amire ténylegesen 0 ojróért tudtam jegyet foglalni. 2szer is! A fedélzeti szolgáltatá, és az árak is tűrhetőek, valószínű a következő út is velük lesz Bécs-ből vagy Bratislava-ból.
A Koszról annyit, hogy a legutóbbi MALÉV-es utazásomon koszos papírzsebkendők lógtak az osztályelválasztófüggyön-csúszkájának sínéből. Pedig köze nincs afapadosokhoz.

Berzsike 2008.01.18. 21:36:34

Sziasztok!

Én a múlthéten foglaltam jegyet a Ryanair járatára és nem írtam fel a foglalási kódot , gondován, hogy a megadott e-mail címre elküldik (minden társaság ezt szokta tenni), innem pedig még a mai napig sem kaptam visszajelzést a foglalásról!

A számlámról levonták az összeget, szerintetek így rendben van a foglalásom?

Honnan tudhatnám ezt meg biztosan, nem lenne jó, ha az induláskor derülne ki, hogy nincs rendben a jegyem!

A Ryanair oldalán található telefonszám nem magyar és nem tudom felhívni (nyelvtudás hiányában), mit tegyek???
Nem tud valaki e-mail címmel szolgálni???

Segítsen valaki, mondjatok valami okosat!!!

Üdv.: Berzsike

SkyCaptain · http://airport.blog.hu 2008.01.22. 12:35:09

altalaban nem szoktak kerni a foglalasi szamot, de ennek jo lenne utanajarni. szerintem azt erdemes csinalni, hogy keriteni valakit, aki tud angolul, es felhivni az ugyfelszolgalatot.

..::Froschlama::.. (törölt) 2008.01.22. 19:16:27

Berzsike!
Szerintem menj ki vagy a pesti, vagy a Sármelék-i reptérre, és érdeklődj a handlingeseknél, ők vgzik a chek-in-t.
2, ha jól emléxem a déli pu. mellett van egy iroda, amin van egy baszott nagy Ryanair jel, szerintem ott is tudnak segíteni.
3, ha szépen megkérzs és dobsz egy e-mailt(privát), felhivom neked.

suicidal 2008.01.23. 17:54:10

Berzsike!

hívd a 83-554-042 számot(reptér-ryanair info),és miután megadod a foglaláshoz szükséges volt adataid,megmondják konfirmációs számod,s ha kell az amúgy kicsit késve érkező visszaigazolásodat e-mailben megkapod,de szóban is elmondják hogy rendben van-e minden

Akarki 2008.03.26. 16:54:01

"Online jegyfoglalás a www.easybus.co.uk honlapon! Bizonyos járatokra akár 2 GBP a retúr jegy"

Csak azok a járatok unknow time -osok!
Vagyis lehetetlenül rossz időpontokban vannak amikor nem jár arra senki épeszű ember.
Pl. reggel 5 óra.

Azért nem kellene ennyire hülyére venni másokat!
A marketing hantáidat megtarthatod!

Normális ember nem azért utazik, hogy kicsesszen magával.

S. 2008.04.04. 14:12:15

Nincs az easybus áraival semmi gond. Én 18 fontért foglaltam 2 főre retúr jegyet a neten (Stansted-Victoria). Csak összehasonlításul: vonattal egy db jegy kerül 20-25 fontba...

Most komolyan, 2 fontért mi mást vár az ember?? 660 Ft, és az út 2x75 perc...

Ha valaki tudja, kérem, írja meg, hogy a hátizsákot plusz a női kistáskámat (retikül :)) felvihetem-e, ha együtt nem lépem túl a 10 kg-ot? Vagy fontos a kistáskámat is beszuszakolnom a hátizsákba?

xjr400 · http://xjr400.blog.hu/ 2008.04.14. 15:47:32

S.

Velem mindent pepakoltattak a kezipoggyaszba,aztan meg lemertek.

Kitti 2008.09.08. 20:28:58

Sziasztok!Én ma foglaltam jegyet (szintén:P) és 20943 ft- volt SármellékLondon Stansed:)....az sztem nagyon jó ár...azt vki tudja esetleg,hogy mennyibe kerül a kézipoggyász utólag fizetve?-a reptéren aznap,mikor megyek....Köszi :)

imre balázs 2008.09.23. 13:39:39

a ryanair nél vettem 2 jegyet budapest glassgow járatra okt.5.re.sajnos nem tudunk utazni.nem akarják visszafizetni.mit tegyek

imre balázs 2008.09.23. 13:41:18

eladnám.06304237371
süti beállítások módosítása